Marvin van Deest blijft maar winnen

EMMEN - Kampioen worden is een prestatie om je petje voor af te nemen. Kampioen blijven daarentegen is nog veel moeilijker en verdient dus een diepe buiging. Die maken we dan ook graag voor Hondsrugger Marvin van Deest uit MH1h. Onlangs werd onze medescholier met zijn team opnieuw Nederlands dartkampioen bij de aspiranten. Een prestatie waarvoor de gemeente Emmen hem wederom huldigde met bloemen en een cadeaubon. Marvin geniet volop van dit succes waarvoor hij dagelijks enkele uren traint. ‘Zelfs op vakantie gaat het dartbord mee. Ik wil profdarter worden en dus is het trainen en nog eens trainen terwijl de anderen bijvoorbeeld in het zwembad liggen,’ kijkt de mavoleerling alvast vooruit naar de zes weken van ‘rust’.

Demonstratie

Vorig jaar gaf hij aan dolgraag een demonstratiepartij op school te willen geven. Niet om te kunnen opscheppen, maar om te laten zien dat darts een echte sport is. Een jaartje ouder kijkt hij er anders tegenaan. ‘Hoe anderen erover denken boeit mij niet meer. Ik weet wat ik kan en daar gaat het om.’ Een andere wens, namelijk het ontmoeten van ‘Mighty Mike‘ van Gerwen staat nog fier overeind. De kans dat Marvin de nummer een van de wereld uit mag dagen of misschien voor een oefenpartijtje kan strikken is klein. ‘We zien wel. Ik ga gewoon door en je weet nooit of ik hem nog een keer tegenkom bij het dartbord.’

Junioren

Volgend jaar hoeft de gemeente in elk geval geen ruimte en tijd voor een derde huldiging te organiseren. Marvin stapt namelijk van de aspiranten over naar de junioren. ‘Dat niveau ligt eens stuk hoger. Ik ben al tevreden als ik dan bij de nationale kampioenschappen een twintigste plek haal. Maar ik ga mijn best doen om ook bij de junioren zo snel mogelijk bij de top te horen,’ besluit de sporter.