Koninklijke lof voor leerlingen Hondsrug College

EMMEN- Een compliment krijgen van een heuse prins. Je maakt het beslist niet dagelijks mee. De leerlingen van Ht1j en Hv1i wel en daar mogen ze best trots op zijn. Prins Bernard van Oranje had namelijk lovende woorden over voor de inzet van de Hondsruggers als het gaat om de strijd tegen lymfeklierkanker.

786 euro

De scholieren hebben een maand lang geld ingezameld voor de stichting Lymph&Co die onderzoek doet naar de bestrijding van lymfeklierkanker. Ze deden dit door onder meer lege flessen in te zamelen, auto’s te wassen en oud ijzer te verkopen. Hiermee werd 768 euro en 39 cent opgehaald.

Actie maakt indruk

De actie maakte indruk bij de stichting, want het persbericht van het Hondsrug College hierover verscheen op hun website. Prins Bernard, oprichter van de stichting Lymph&Co, las het bericht en werd erdoor geraakt. De koninklijke hoogheid kwam, helaas voor de dames, niet op zijn witte paard langs om de complimenten over te brengen, maar dat maakt de eer niet minder.

Trots

Kankeronderzoeker Joost Kluiver van het UMCG bracht het nieuws over. Hij had de Emmer scholieren vorige maand in het ziekenhuis over zijn onderzoek bijgepraat en de cheque in ontvangst genomen. Locatiedirecteur Ben den Hamer van het Hondsrug Start College is trots op de royale complimenten. ‘Ze hebben hun ziel en zaligheid gegeven om het geld bij elkaar te krijgen en dan zo’n compliment. Hun vakantie begint in elk geval goed.’